Автомобільне освітлення
 
Компанія OSRAM на виставці споживчої електроніки СЕS 2016 – LiDAR

Виставка CES 2017: OSRAM демонструє нові технології для автомобільного обладнання

Виставка CES 2017: OSRAM демонструє нові технології для автомобільного обладнання

20.12.2016

Нові інтелектуальні технології підносять компанію OSRAM на новий рівень автомобільного освітлення. Світлові технології майбутнього мають бути ефективними. Перш за все, вони мають забезпечувати більшу безпеку під час руху. На Виставці споживчої електроніки (CES) у Лас-Вегасі, що проходитиме з 5 по 8 січня 2017 року, компанія OSRAM продемонструє свої останні високотехнологічні розробки для автомобільного освітлення: «Світлові прилади на основі лазерних технологій є набагато яскравішими, забезпечуючи збільшення максимальної відстані освітлення в режимі дальнього світла вдвічі. Краща видимість дороги перед автомобілем для водіїв поліпшує безпеку для всіх учасників дорожнього руху», – каже Олаф Берлін (Olaf Berlien), генеральний директор компанії OSRAM Licht AG. Коефіцієнт смертності в дорожньо-траспортних пригодах у нічний час перевищує відповідний показник для світлої пори доби до чотирьох разів. Дальнє світло, що не засліплює, — ще одне рішення OSRAM для покращення видимості. Крім лазерної технології, майбутнє автомобільних світлових приладів пов'язане з адаптивними піксельними світлодіодними фарами. Разом зі своїми партнерами компанія OSRAM розробила мініатюрну світлодіодну матрицю з більш ніж 1000 світлодіодів, що керуються індивідуально. Фари з декількома такими світлодіодними матрицями забезпечують відсутність засліплення протягом усього часу їзди.

Остання новинка в автомобільних технологіях — лідар (англ. LiDAR, Light Identification, Detertion and Ranging — лазерна система виявлення та визначення відстані за допомогою світла). Багатоканальне лазерне джерело світла дає змогу створювати точну тривимірну картину оточення автомобіля та використовувати цю інформацію для ініціації відповідних дій із керування автомобілем.

Органічні світлодіоди для задніх ліхтарів — ще одна інноваційна технологія, яку ми представили на виставці CES 2017. Органічні світлодіоди створюють світло в дуже тонких шарах і відкривають нові можливості для дизайну. Органічні світлодіоди можуть розділятися таким чином, що світлові поверхні, які вмикаються окремо, можуть розташовуватися дуже близько одна від одної, даючи змогу створювати тривимірні тіньові ефекти та використовувати динамічні функціональні можливості. У недалекому майбутньому у дизайнерів з'явиться ще більше можливостей завдяки появі органічних світлових діодів на фользі, яким можна надати будь-якої форми. Крім забезпечення величезних можливостей для дизайнерських рішень, іншою перевагою органічних світлодіодів є наднизьке споживання енергії.

За допомогою віртуальної реальності відвідувачі стенду компанії OSRAM на виставці CES 2017 мали можливість на власному досвіді ознайомитися з різними автомобільними світловими приладами, від ламп для освітлення салону до надяскравих фар, що освітлюють дорогу на велику відстань. Експозиція компанії OSRAM буде розташована на стенді № 6338 у Північному залі Конференц-центру в Лас-Вегасі.

Компанія OSRAM на виставці CES 2017: вся інформація в спеціальному випуску